Достапни линкови

Анкара: Денеска во парламентот на Турција прв круг за избор на претседател на земјата


Денеска во турскиот парламент ќе биде одржан првиот круг за избор на претседател на земјата. Владеачката партија на Правдата и развојот за претседател на земјата повторно го кандидираше министерот за надворешни работи Абудла Ѓул. Неговата претходна кандидатура, предизвика масовни протести на приврзаниците на секуларизмот, како и закани од воените претставнци дека армијата е можно да превеземе активности ако биде загрозен секуларизмот во земјата.
XS
SM
MD
LG