Достапни линкови

Лондон: Забранет извоз на стока и месни производи од Велика Британија


По појавата на шап и лигавка во Велика Британија Европската унија утре официјално ке забрани извоз на стока и месни производи. Британија веке сама ја воведе таа мерка вчера по појавата на оваа болест на една фарма на југот на земјата. Властите воведоа карантин во зона со пречник од три километри околу фарамата, а ја следат ситуацијата во поширока зона од 10 километри.
XS
SM
MD
LG