Достапни линкови

Триполи: Денеска се очекува одлука на судскиот совет на Либија за шестте здравствени работници


Високиот судски совет на Либија денеска се очекува да донесе одлука за случајот со смртните казни на бугарските медицински сестри обвинето за намерно инфицирање со ХИВ вирусот на 400 либијски деца. Согласно либиското законодавство, Високиот судски совет на Либија е во позиција да ги потврди, замени или да ги отфрли смртните казни на бугарските медицински сестри, кои на 11 јули беа потврдени од страна на Врховниот суд во Триполи.
XS
SM
MD
LG