Достапни линкови

Киев: Заврши 16-тото парламентарно заседание на ОБСЕ


Во Киев вчера заврши шеснаесетото заседание на парламентарното собрание на на ОБСЕ. 56-те земји кои учествуваа на заседанието усвоија декларација во која се искажува жалење за недостатокот на напредок во разрешувањето на таканаречените замрзнати конфликти на подрачјето кое го опфаќаат земјите на организацијата. Во декларацијата која ќе биде испратена до сите влади на земјите учеснички се препорачува и засилена акција на планот на миграцијата , енергијата и заштитата на животната средина.
XS
SM
MD
LG