Достапни линкови

Скопје: Светски ден на културното наследство


Светскиот ден на културното наследство 18 Април годинава се одбележува на тема „Културните предели и спомениците на природата“, на иницијатива на Меѓународниот комитет на споменици и локалитети- ИКОМОС. Македонскиот комитет ќе го одбележи денот со свечена седница во Центарот за култура во Битола. Ќе бидат одржани и форум- предавања, на тема „Опстанокот на недвижното културно наследство во услови на современите предизвици од 21 век“.
XS
SM
MD
LG