Достапни линкови

Њујорк: Жените се помалку платени од мажите, соопшти ОН


По повод меѓународниот ден на жената, Обединетите Нации соопштија дека рекорден број на жени во светот се вработени, но оти тие се помалку платени од мажите за иста работа, помалку се едуцирани и полеснос е отпуштаат од работа. Во извештајотс е додава дека голем дел од жените работат во земјоделството и услужните дејности и се бараат еднакви можности при нивното вработување со цел да се надмине сегашната состојба наречена феминизација на сиромаштијата.
XS
SM
MD
LG