Достапни линкови

Вашингтон: Русија се движи кон контролирана смена на претседателот Владимир Путин


Новиот американски директор за национално разузнавање Мајк Меконел изјави дека Русија преземала чекори со кои се забавува демократскиот процес во земјата. Според него, Русија се движи кон контролирана смена на претседателот Владимир Путин. Меконел прецизира дека станува збор за зацврстено контролирање на партиите и на избирачите во врска со налседникот на претседателот Путин на кој во идната година му завршува вториот и последен мандат на таа функција.
XS
SM
MD
LG