Достапни линкови

Отава: Канадскиот парламент го призна Квебек како нација во рамките на обединета Канада


Канадскиот паралмент го призна Квебек како нација во рамките на обединета Канада. Во владата на ова се гледа како начин за да се ослободи од притисокот на сепаратистите од француско говорно подрачје кои сакаат да го отцепат Квебек од Канада. Министерот за меѓу владини прашања Мајкл Чонг поднесе оставка по гласањето изјавувајки дека сепаратистите тоа ќе го користат за да посеат конфузија.
XS
SM
MD
LG