Достапни линкови

Мексико: Експертите предупредуваат на опасностите од глобалното затоплување


Глобалното затоплување ќе предизвика натамошни екстреми во светот. Ова е предупредување го искажа британскиот научник и владин советник Дејвид Кинг на средбата на министри за природна средина и енергија во Мексико. Според Кинг, дури и нивото на емисија на зелените гасови да се замрзне на сегашно ниво, светот во следните 30 години ќе се соочува со поплави, топлотни удари урагани и крајбрежни ерозии.
XS
SM
MD
LG