Достапни линкови

Луксембург: Ситуацијата во Западен Балкан на дневен ред на состанокот на ЕУ


Шефовите на дипломтиите на Европската Унија утре во Луксембург ќе ја разгледуваат ситуацијата на Западен Балкан и особено стратегијата за посилно делување на Униајта во решвање на косовското прашање во очи на проценките на стандардите и можниот почеток на преговорите за статусот на покраината. Запдниот Балкан ќе биде посредно разгледуван за заседанието на министрите на Европската Унија во рамките на нивната многу поважана расправа за идното делување на институциите на Унијата, проширувањето на новите членки и усвојувањето на буџетот на Европскаат Унија за периодот од 2007 та година, јавија агенциите.
XS
SM
MD
LG