Достапни линкови

Хаг: Посета на шефот на турската дипломатија Абдула Ѓул


Шефот на турската дипломатија Абдула Ѓул денеска во Хаг ќе разговара со претставници на сегашното и на идното претседателство на Европската Унија за напорите на неговата земја за влез во Унијата. Холандија и Луксембург всушност го подготвуваат идниот евро самит на седумнаесетти идниот месец на кој лидерите треба да донесат одлука дали да ги започнат преговорите со Турција за нејзино зачленување во Унијата.
XS
SM
MD
LG