Достапни линкови

Банкок: Почна меѓународната конференција за СИДА


Во Банкок денеска ке започне 15 тата меѓународна конференција за едукација и превенција на СИДА та. Конференцијата е насловена како пристап за сите, а учествуваат научници, активисти за борба против оваа болест и претставници на повеке светски влади. Генералниот секретар на Обединетите нации, Кофи Анан им посочи на азиските лидери дека ширењето на сидата се заканува на економскиот и социјалниот развој на нивните земји.
XS
SM
MD
LG