Достапни линкови

Њујорк: Усвоена резолуција во Советот за безбедност на ОН


Советот за безбедност на Обединетите Нации ја усвои резолуцијата со која на уште една година се продолжува изземањето американски граѓани од ингеренциите на постојаниот Меѓународен кривичен суд. За резолуцијата гласаа 12 членки на Советот, додека Франција, Германија и Сирија беа воздржани.
XS
SM
MD
LG