Достапни линкови

Авганистан: Ден на жалост


Знамињата на зградата на авганистанската влада како и дипломатските преставништва на Авганистан ширум светот се спуштени на половина копје поради денот на жалоста прогласен по по повод убиството на потпретседателот на земјата Хаџи Абдула Кадир. Специјалните служби ќе се одржат во џамијата во Кабул, иако повеќето од школите вклучувајки ги и факултетите работат. Кадир беше убиен во саботата пред неговата канцеларија во Кабул.
XS
SM
MD
LG