Достапни линкови

Хрватска: Помалку население


Резултатите од пописот во Хрватска покажуваат дека во земјата за разлика од 1991 година живеат помалку 270 илјади лица или околу 6 насто. Од 4 милиони 437 илјади жители 89 насто се изјасниле како Хрвати. Во Хрватска живеат околу 202 илјади Срби 4,54 насто што е за 370 илјади помалку во однос на 91 година.
XS
SM
MD
LG