Достапни линкови

Пожарот пеплоса дел од шумата на Галичица

Вчерашниот пожар пеплоса дел од шумата на Галичица. Од утрово се активни два пожара во преспанскиот крај. Првиот пожар над викенд населбата Сирхан е делумно локализаран, а вториот е во селото Перово. Жителите стравуваат од силниот ветар и од опасноста да се прошири. До сега се слушнале неколку помали експлозиии од гранати кои датираат од првата светска војна, а кои биле активирани од огнот.

Категории

XS
SM
MD
LG