Достапни линкови

Жичаната ограда на границата меѓу Србија и Северна Македонија

Од Општина Прешево, за Радио Слободна Европа, на 18 август 2020 година, беше потврдено дека Србија почна да поставува жичана ограда на границата со Северна Македонија, за да спречи евентуални масовни илегални премини на границата. Денес таа ограда изгледа вака:

Вчитај повеќе

XS
SM
MD
LG