Достапни линкови

Илустрација - Плетени изработки

Зошто би учеле стар занает во новото време?

Младите кои сакаат да научат стари занаети се инспирирани од бабите, од Јутјуб, или едноставно сакаат да научат техники како плетење, шиење, везење... Иако тоа е невообичаено за нивните врсници, дел од нив ова го гледаат како шанса за самовработување и нешто кое вреди да се знае и во денешно време.

Илустрација - Плетени изработки Фотоslobodnaevropa.mk (RFE/RL)

Младите кои сакаат да научат стари занаети се инспирирани од бабите, од Јутјуб, или едноставно сакаат да научат техники како плетење, шиење, везење... Иако тоа е невообичаено за нивните врсници, дел од нив ова го гледаат како шанса за самовработување и нешто кое вреди да се знае и во денешно време.

XS
SM
MD
LG