Достапни линкови

Јункер: Грција ги постигна реформите побарани од кредиторите


Грција практично ги постигна целите на реформите, побарани од нејзините кредитори, и утре Еврогрупата ќе ги има „првите дискусии“ за можното управување со долгот на оваа земја, изјави претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер, пренесуваат француските медиуми. Toj додаде дека сега се изведува првиот преглед на ревизијата за помошта за Грција.

Во Брисел утре ќе се одржи средба на 19-те министри за финансии од земјите на еврозоната, кои повторно ќе го разгледаат постигнатото во грчките реформи.

„На оваа средба министрите ќе ги имаат и првите дискусии за тоа што може да се направи за грчкиот долг да стане поднослив на долгорочен план, но негово отпишување нема да биде на дневен ред,“ додаде Јункер.

XS
SM
MD
LG