Достапни линкови

Не се пријавиле доволно информатичари на конкурсот на ДИК


Државната изборна комисија (ДИК) денеска соопшти дека моментно се врши проверка на податоците во секоја од базите на податоци, по што податоците ќе бидат префрлени во единствен сервер на ДИК, на кој ќе се вршат вкрстените проверки. Од Државната изборна комисија наведуваат и дека вршат кадровско доекипирање, но оти на првиот оглас за информатичари не се пријавиле доволен број кандидати, па затоа ќе биде делумно повторен.

XS
SM
MD
LG