Достапни линкови

Во Осло ќе биде врачена Нобеловата награда за мир


Хаг - Организацијата за забрана на хемиското оружје
Денеска во Осло на Организацијата за забрана на хемиското оружје ќе и биде врачена Нобеловата награда за мир за 2013 година.Наградата ќе ја преземе Ахмет Узумчу генералниот директор на ПЗХО.
Агенцијата на ОН, ја предводи иницијативата за демонтирање на сириското хемиско оружје. Добитници на Нобеловата награда за медицина, физика, хемија, литература и економија ќе ги земат своите награди во Стокхолм.
Секоја награда е во вредност од милион и двеста илјади долари.
XS
SM
MD
LG