Достапни линкови

Лидерите на Г - 8 против даночните затајувачи


Лидери на самитот на Г – 8 во Северна Ирска, Велика Британија се изјасниле дека владите мора да работат заедно за да ги затворат дупките кои им овозможуваат на мултинационалните компании за да избегнуваат плаќање даноци во нивните матични земји.
Во заклучокот на дводневниот самит, се повикуваат даночните власти во целиот свет да споделуваат информации во борбата против даночното затајување.
XS
SM
MD
LG