Достапни линкови

УСАИД ги прекинува активностите во Русија


Американската агенција за меѓународен развој УСАИД ќе прекине со активностите во Русија. Според соопштението на Стејт Департментот одлуката е донесена поради одлуката на руската влада да го прекине мандатот на агенцијата.
Иако УСАИД нема повеќе да биде присјутен во Русија во соопштението е наведено дека агенцијата останува посветена на развојот на демократијата, човековите права на граѓанското општество во земјата.
XS
SM
MD
LG