Достапни линкови

Екс КГБ шеф, претседател на Јужна Осетија


Леонид Тибилов
Поранешниот шеф на разузнавaчката служба КГБ во Јужна Осетија Леонид Тибилов објави победа на вчерашните претседателски избори во овој отцепен регион на Грузија. Јужна Осетија, како и Абхазија во 90 тите години од минатиот век прогласија независност од Грузија. По војната во август 2008 меѓу Русија и Грузија, Москва ги призна овие региони за независни држави.
XS
SM
MD
LG