Достапни линкови

Одлуката за кандидатскиот статус на Србија ќе биде одложена?


Европските лидери се очекува да ја одложат одлуката до наредната пролет дали Србија ќе стане официјален кандидат за велез во Унијата, според извештаите од самитот во Брисел. Одлуката треба да биде донесена денеска, но најверојатно ќе биде одложена за во март.
ЕУ ќе почека за да види дали Србија и натаму ќе покаже посветеност и прогрес во однос на нивната добрата волја за договор со етничките албански лидери на Косово.
XS
SM
MD
LG