Достапни линкови

Комшиќ од денеска претседавач со Претседателството на БиХ


Жељко Комшиќ
Со Претседателството на Босна и Херцеговина од денеска ќе преседава хрватскиот член Жељко Комшиќ . Должноста на претседавачм Комшиќ ја презема од српскиот член на Претседателството на БиХ Небојша Радмановиќ. Преседавањето со Претседателството на БиХ, е на основа на ротација, а преседавачот се менува на 8 месеци. После осум месеци, оваа функција ќе ја преземе бошњачкиот член на Претседателството на БиХ Бакир Изетбеговиќ.
XS
SM
MD
LG