Достапни линкови

Хрватска и официјално ги заврши преговорите со ЕУ


Архива: Хрватската премиерка Јадранка Косор и претседателот на Европскиот совет, Херман ван Ромпуј.
Хрватска и официјално ги заврши преговорите со Европската унија. Вчера, на последниот ден од унгарското претседавање со Унијата, Хрватска ги затвори последните четири политички поглавја од претпристапните преговори. Хрватска ќе стане 28 земја-членка на ЕУ на 1 јули 2013 година, откако сите земји-членки на ЕУ ќе го ратификуваат пристапниот договор.
XS
SM
MD
LG