Достапни линкови

Во Бечиќи завршува конференцијата на Претседатели на Парламенти


Трајко Вељановски
Со усвојување на Финална декларација денеска во Бечиќи, Црна Гора завршува 9. Конференција на претседатели на парламенти во рамките на Процесот за соработка во ЈИЕ на која учествува претседателот на Собранието на Република Македонија Трајко Вељаноски.
Учесниците на конференцијата, како што јави МИА, вчера ги разгледуваа модалитетите за натамошен развој на парламентарната димензија на ПСЈИЕ, а тема на првата сесија беа односите меѓу парламентите и владите во процесот на евро-интеграциите и јакнење на улогата и капацитетите на парламентите како одговор на рамката поставена со Лисабонскиот договор.
XS
SM
MD
LG