Достапни линкови

Конференција за гранична безбедност во Западен Балкан


Во Љубљана се одржува Осмата годишна конференција на министрите за внатрешни работи на земјите од ЈИЕ, на која учествува и министерката за внатрешни работи на Македонија Гордана Јанкуловска. Конференцијата е посветена на соработката во областа на граничната безбедност, а ќе стане збор и за следењето на состојбите по либерализацијата на визниот режим на државите од т.н Западен Балкан.
XS
SM
MD
LG