Достапни линкови

Пад на странските инвестиции во Бугарија


Бугарската народна банка соопшти дека обемот на странските инвестиции во земјата лани има пад од 58 насто во однос на 2009 година. Според соопштението странските инвеститори во текот на минатата година во Бугарија вложиле 1,3 милијарди евра за разлика од претходната кога биле инвестирани 3,2 милијарди евра.
Банката забележала пад и на директните инвестиции на бугарските бизнисмени во странство.
XS
SM
MD
LG