Достапни линкови

Судскиот Совет бира нов Претседател на Апелационен Суд - Скопје


Основен Суд - Скопје
Судскиот совет на Република Македонија на денешната седница треба да избере претседател на Апелацискиот суд во Скопје.
Во декември минатата година претседателот на скопска Апелација, Јордан Митриновски поднесе оставка.
Митриновски и судијата Исмаил Лимани ја одобрија одлуката за пуштање на кумановскиот тутунски бос Бајруш Сејдиу во домашен притвор, која од Обвинителството и претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски беше оценета како незаконска, заради што беше поведена постапка против двајцата судии пред Судскиот совет. Лимани потоа си даде оставка како судија, а Митриновски се откажа од местото претседател на Апелацискиот суд.
XS
SM
MD
LG