Достапни линкови

Србија - осудени 9 албанци за убиства на неалбански цивили


Судот во Белград осуди 9 албанци, поранешни борци на УЧК за убиства на најмалку 32 срби, роми и не-албански цивили по завршувањето на војната на Косово во регионот на Гњилане.
Тројца добија 15, четворица 10 и двајца по 8 години затвор. На три лица им се судено во осуство.
XS
SM
MD
LG