Достапни линкови

Во Алжир се замозапали жена - 6 саможртва неделава


Во Египет пред Парламентот се самозапали Абдул Монеим
Жена во Алжир се замозапали и стана 6 лице кое тоа го стори неделава во оваа земја како одраз на настаните во соседен Тунис.
Јавното самозапалување на еден човек во Тунис поради растечките цени и невработеноста, предизвика насилни протести и бегство од земјата на Претседателот Бен Али.
Слични протести се случија и во други арапски земји. Во Египет, пред Парламентот во Каиро се самозапали едно лице.
XS
SM
MD
LG