Достапни линкови

Владата смета дека ги исполнила обврските кон тутунарите


Производител на тутун од Прилеп
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство соопшти дека Владата ги исполнила и ветувањата и обврските кон произведувачите на тутун. Според нив тие никогаш не им ветиле дека тутунот ќе се откупува по ланските цени, туку дека ќе помогнат во пронаоѓањето на заедничко решение. Државниот инспекторат како што е наведено во соопштението спроведува засилени контроли кај откупувачите за правилна имплементација на Законот за тутун и тутунски производи.
XS
SM
MD
LG