Достапни линкови

Нигерија позајми од Кина 900 милиони долари


Властите во Нигерија соопштија дека обезбедиле заем од Кина во вредност од 900 милиони долари за подобрување на инфраструктурата во земјата. Кина стана главен финанисиер во регионот, во Нигерија во 2009-тата година преку дирекни инвестиции вложила вкупно 9,33 милијарди долари
XS
SM
MD
LG