Достапни линкови

Пентагон ќе потроши 160 милијарди долари за Ирак и Авганистан


Американскиот Сенат усвои легислатива со која му се дозволува на Пентагон да потроши 160 милијарди долари за војните во Ирак и Авганистан без многу рестрикции. Оваа година Сенатот одобри 725 милијарди долари за програми во одбраната вклучувајќи ги и 158,7 милијарди долари за одбранбените мисии во странство.
XS
SM
MD
LG