Достапни линкови

Зголемен бројот на банки кои ги стопират сметките на Викиликс


World -- Wikileaks design
Банката на САД денеска соопшти дека ќе им се придружи на другите финансиски институции како Виса и Мастер Кард кои го стопираа финасирањето на Викиликс преку нивните систем.
Во соопштението е наведено дека одлуката е донесена врз уверување дека Викиликс можеби е вклучен во активности кои покрај другото не се во согласност со политиката на банката.
Викиликс најави дека наскоро ќе бидат објавени документи за најголемите светски банки.
XS
SM
MD
LG