Достапни линкови

Прекината седницата на Македонскиот Парламент


собрание дебата
Претседателот на Собранието Трајко Вељаноски по 14. часoвна расправа, ја прекина дебатата за Предлог-одлуката за распуштање на Парламентот, поднесена од СДСМ и поддржана од другите опозициски парламентарни партии и продолжението на седницата го закажа за денеска во 16 часот.
Пред полноќ тој свика координација, на која не беше постигнат договор седницата скоро да заврши. Вељаноски предупреди дека доколку пратениците се навредуваат, ќе биде принуден да ја прекине седницата.
XS
SM
MD
LG