Достапни линкови

Претставниците на ЕУ ќе добијат покачување на платите


Врховниот суд на Европска Унија денеска донесе одлука дека минатогодишното ограничување на зголемувањето на платите на 40 илјади претставници на Еврпската унија е незаконско. Минатата година такво решение беше донесено поради глобалнбата економска криза. Европската Комсија ја поздрави одлуката на Судот со која е овозможено плата на сите претставници на ЕУ да се зголеми за 3,7 проценти.
XS
SM
MD
LG