Достапни линкови

Гејтс: САД е способна да се бори со експанзијата на Ал Каеда


Американскиот секретар за одбрана, Роберт Гејтс изјави дека САД ги има ресурсите и сојузниците со кои може да се бори против проширувањето на Ал Каеда во земји како Јеман. Оваа организација се проширува во проблематични земји како Јемен и Сомалија со што докажува дека е растечка закана за САД и нејзините сојузници.Припадници на Ал Каеда од Јемен минатиот месец испартија пакет бомби кои биле адресирани до америсканки цели.САД ја зголеми паричната помош наменета за борба против тероризмот во Јемен од 4,6 милиони долари во 2006-та до 155 милиони долари годинава.
XS
SM
MD
LG