Достапни линкови

Демократскиот сојуз на Косово се подели


Ук Ругова, син на покојниот лидер на косовските албанци и некогашен претседател на Демократскиот сојуз на Косово Ибрахим Ругова, вчера во Приштина ја официјализира иницијативата за формирање одделна листа за учество на претстојните парламентарни избори на Косово. ,,Очекуваме листата да биде поддржана од избирачите на ДСК, кои се разочарани од лидерството на Фатмир Сејдиу, рече Ругова прецизирајќи дека одлука за одделна листа не значи и напуштање на ДСК.
XS
SM
MD
LG