Достапни линкови

Годишно собрание на Новински агенции од регионот


Директори и главни и одговорни уредници на 11 новински агенции од регионот ќе се соберат во Белград на годишно собрание на регионалната асоцијација АБНА, кое оваа година го организира Танјуг. Учеството го потврдија осум од 10 постојани членки: Аџерпрес (Романија), АНА-МПА (Грција), Анадолија (Турција), БТА (Бугарија), ЦНА (Кипар), МИА (Македонија), СРНА (Република Српска) и Танјуг од Србија, кој е домаќин на собирот.
XS
SM
MD
LG