Достапни линкови

Државна болница се сели во Бардовци


Универзитетскиот клинички центар во Скопје треба да се премести во близина на селото Бардовци. Министерот за здравство Бујар Османи денеска ја презентираше физибилити-студијата за дислокација. Локацијата на новиот клинички центар која е избрана од физибилити-студијата е голема 93 хектари, а од центарот на градот е одалечена пет километри.
Директорот на Агенцијата за планирање на просторот, Огнен Апостолски соопшти дека се предвидени и железнички и автобуски терминал и заради обиколницата ќе се овозможи поврзување со сите центри во Македонија.
Во фаза сме на нацрт-план, рече тој.
XS
SM
MD
LG