Достапни линкови

Се очекуваат немири во Франција


Немири се очекуваат денеска во повеќе од 200 градови низ цела Франција поради владината одлука за подигање на границата за пензионирање од 60 на 62 години. Владината одлука е обид за контрола на дефицитот. За денеска се предвидени и штрајкови на вработените во јавните претпријатија, поради што можно е блокирање на воздушниот и железничкиот сообраќај во земјата.
XS
SM
MD
LG