Достапни линкови

Има ли глобална војна на валутите?


Еврото денеска е најсилно во однос на доларот во изминативе 8 месеци и се менува за 1,387 долари. Тоа, според аналитичарите е потикнато од очекувањата дека Американските Федералните резерви ќе ја олабават монетарната политика за да му помогнат на стопанството, што пак ја намалува вредноста на доларот.
Трговците со пари зборуват за "глобална војна на валутите" во која земјите се обидуваат да ја ослабнат вредноста на своите пари. Јапонија и Бразил тоа го направија оваа недела.
XS
SM
MD
LG