Достапни линкови

Русија и Норвешка „го поделија“ Арктикот


Русија и Норвешка денеска потпишаа договор за меѓусебната граница на Арктикот. Договорот го окончува 40-годишниот спор меѓу двете земји и овозможува експлоатација на нафта и на гас на спорните територии. Русија и Норвешка спореа за територија на Артикот, богата со нафта и со гас, голема колку половина Германија.

XS
SM
MD
LG