Достапни линкови

Европарламентот за француската политика спрема Ромите


Во Стразбур пратениците на Европскиот парламент би требало да гласаат за резолуцијата со која се осудува француската политика на враќање на Ромите во земјата од каде што потекнуваат поради нерешениот статус. Европската комисија вчера реши да формира експертска група која ќе анализира зошто малку се користат фондовите за олеснување на интеграцијата на Ромите во земјите од ЕУ.
XS
SM
MD
LG