Достапни линкови

ЕК ја одобри втората транша од заемот за Грција


Европската комисија денеска ја одобри втората транша од заемот за Грција. Од ЕК соопштуваат дека Атина ги исполнила условите за заздравување на буџетот и за излез од економската криза. Втората транша од заемот изнесува 9 милијардни евра од вкупно предвидените 110 милијарди евра , кои ги доделуваат земјите членки на евро зоната и Меѓународниот монетарен фонд. За втората трашна земјите од евро зоната ќе обезбедат 6, 5 милијарди евра, а ММФ, 2, 5 милијарди.
XS
SM
MD
LG