Достапни линкови

Германците веќе не веруваат во капитализам


Огрмно мнозинство германци веќе не веруваат во капитализмот. Најновото истражување на институтот Емнид покажа дека дури 88 насто од германците сметаат дека би било подобро да живеат во некој нов економски поредок. Германците оценуваат дека по големата рецесија капитализмот не ја обезбедува потребната социјална рамнотежа во општеството.
XS
SM
MD
LG