Достапни линкови

Почина историчарот Тони Џуд


Истакнатиот интелектуалец Тони Џуд еден од најценетите историчари на европската историја почина на 62 годишна возраст. Тој е творец на „Поствоената историја“, дело од 900 страници во кое е опфатена историјата на модерна Европа. Неговата смрт беше објавена од Универзитетот во Њујорк каде Џуд предаваше многу години.
XS
SM
MD
LG